• ΥΓΕΙΑ

    Ραγδαίες εξελίξεις για AstraZeneca: Προχωρά σε νέα κλινική δοκιμή του εμβολίου της

    • NewsRoom
    Ανακοινώσεις τη Δευτέρα για το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης για τους άνω των 60 ετών

    Ανακοίνωση της τρίτης δόσης για τους άνω των 60


    Ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, η φαρμακευτική εταιρία προχωρεί σε νέα κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά της Covid-19.

    Η νέα κλινική δοκιμή, σύμφωνα με το Bloomberg, θα εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα της δράσης της μικρότερης δόσης του εμβολίου, η οποία φάνηκε να έχει θετικότερα αποτελέσματα σε σχέση με την κανονική δόση. Η αναγνώριση, δε, από πλευράς της εταιρείας ότι η μικρότερη δόση δόθηκε από κατασκευαστικό λάθος δημιούργησε έντονη ανησυχία για την πορεία έγκρισης της χρήσης του εμβολίου.

    O CEO της εταιρίας, Pascal Soriot, ανέφερε ότι δεν αναμένει η συμπληρωματική κλινική δοκιμή να καθυστερήσει την έγκριση του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν θα χρειαστεί συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών.

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η έγκριση της FDA πιθανόν να καθυστερήσει, καθώς είναι δύσκολο η αμερικανική υπηρεσία να δώσει άδεια κυκλοφορίας σκευάσματος για το οποίο οι κλινικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί εκτός της χώρας, ειδικά μετά τα πρώτα αποτελέσματα τα οποία ανακοινώθηκαν προ ημερών.



    ΣΧΟΛΙΑ