• ΥΓΕΙΑ

    Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στο mononews: Ελεγχόμενη αύξηση κρουσμάτων ως τα Χριστούγεννα υπό δύο προϋποθέσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στο mononews: Ελεγχόμενη αύξηση κρουσμάτων ως τα Χριστούγεννα υπό δύο προϋποθέσεις

    Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στο mononews: Ελεγχόμενη αύξηση κρουσμάτων ως τα Χριστούγεννα υπό δύο προϋποθέσεις


    Ελεγχόμενη η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία ως τον Δεκέμβριο, προβλέπει ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο Mononews.

    «Στα σχολεία, εάν οι μαθητές φορούν μάσκες ακόμη και στα διαλείμματα και εάν πόρτες και παράθυρα παραμένουν ανοικτά, για να αερίζονται επαρκώς οι χώροι, η κατάσταση θα ελέγχεται κατά 90%. Ως τα Χριστούγεννα θα δούμε μια ελεγχόμενη αύξηση στα κρούσματα», εκτιμά ο κ. Κωνσταντόπουλος, την ώρα που η ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει με το άνοιγμα των σχολείων είναι διάχυτη.

    Επεσήμανε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο επιθετική στα παιδιά και οδηγεί σε πιο πολλές και σε πιο βαριές νοσηλείες.

    «Στην Ελλάδα έχουν πεθάνει δύο παιδιά. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ πέθαναν 170 παιδιά και τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά περισσότερα από επιπλοκές της COVID-19. Η λύση είναι ο εμβολιασμός».

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει το εμβόλιο ήδη 13-14 εκατομμύρια παιδιά. Πλέον υπάρχει εμπειρία και αποδείξεις ότι το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό είναι ασφαλές, λέει ο καθηγητής.

    Οι παιδίατροι θα πείσουν τους γονείς

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι, λόγω του κυρίαρχου στελέχους Δέλτα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο η νοσηρότητα στα παιδιά αυξήθηκε στο 20%, από 7% που ήταν το πρώτο τετράμηνο του έτους.

    «Το 1-2% των παιδιών θα μπει στο νοσοκομείο και κάποια παιδιά θα χρειαστούν και νοσηλεία σε ΜΕΘ. Δυο εβδομάδες μετά την COVID-19 στο 1,5% των παιδιών εμφανίζεται ένα πολυοργανικό σύνδρομο, το οποίο έχει θνητότητα 2%», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

    Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να «βάλει στο παιχνίδι» των εμβολιασμών και τους παιδιάτρους, ο διακεκριμένος καθηγητής εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι παιδίατροι θα πείσουν τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους, αν αφιερώσουν 20-30 λεπτά για να τους εξηγήσουν όλες τις παραμέτρους.

    Αποκαλύπτει, μάλιστα, μια σημαντική πρωτοβουλία, η οποία συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη. Όπως αναφέρει, στα γυμνάσια και στα λύκεια θα μεταβούν παιδίατροι και θα δαπανηθούν 2-3 ώρες, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά για την COVID-19 λοίμωξη και για τη σημασία του εμβολιασμού.

    Για τον εμβολιασμό παιδιών μικρότερης ηλικίας (5-12 ετών), ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν προβλέπει να ξεκινήσει άμεσα. Όπως εξηγεί, σε αυτές τις ηλικίες είναι δύσκολο να βρεθούν εθελοντές, ενώ πιθανότατα σε αυτά τα παιδιά θα χρειαστεί άλλη δόση, μικρότερη από αυτή των ενηλίκων και των εφήβων, ενώ είναι πιθανό να χρειάζονται τρεις δόσεις του εμβολίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Τι αναφέρει για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία



    ΣΧΟΛΙΑ