• ΥΓΕΙΑ

    Προχωρούν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ρίου

    • NewsRoom


    Σύσκεψη με θέμα την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Πάτρα . Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και ο νέος διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής, Νίκος Χαροκόπος.

    Σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια εμβληματική πρωτοβουλία, η οποία θα δείξει ότι στο νοσοκομείο μπορούν να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο.

    «Μετά την άμεση διαδικασία προκειμένου να εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια ένα πολύ σημαντικό κονδύλι, προχωρούν οι διαδικασίες για το διαγωνισμό. Παράλληλα, προκηρύχθηκε και ευοδώθηκε η θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή που θα είναι επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής, ενώ σε συντονισμό με τη Διοίκηση του νοσοκομείου φροντίζουμε ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και νοσηλευτών», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

    Ο κος Κικίλιας, αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι προχωράει  ήδη με την Περιφέρεια σε ένα πρόγραμμα με σύντομα αναμενόμενα αποτελέσματα.

    Όσον αφορά στη Χάρτα Υγείας στο Νομό Αχαΐας και τον τρόπο στον οποίο είναι ανεπτυγμένη η δύναμη νοσηλευτών, διοικητικών, ιατρών, στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία, ο υπουργός, σημείωσε ότι θα γίνει μία ολική αναδιάρθρωση, ένα νέο πρόγραμμα εφημεριών.

    Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε:

    «Έχουμε βάλει τα χρονοδιαγράμματα σε συνεργασία με το Υπουργείο. Έχουμε την αρωγή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας και εσχάτως και από τη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., που θα στέρξουν ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Στην κατεύθυνση δηλαδή των δύο θεμάτων που έβαλε στην ατζέντα και στο προκείμενο ο Υπουργός, που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομειακών μας ιδρυμάτων στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Αιτωλοακαρνανία και φυσικά στο γεγονός της προμήθειας του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για την επαναλειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής.

    Σε αυτά θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι πολύ–πολύ σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα».



    ΣΧΟΛΙΑ