• ΥΓΕΙΑ

    Πού βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή με την πανδημία (συγκεντρωτικά στοιχεία)

    • NewsRoom


    Λίγες ώρες μετά το εξιτήριο του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώθηκε πως η Βρετανία έγινε η πέμπτη χώρα στον κόσμο που καταγράφει πάνω από 10.000 θανάτους από την πανδημία.

    Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται από τον Μάιο να χαλαρώσουν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, ενώ είναι πλέον το επίκεντρο της πανδημίας.

    Στην Ευρώπη, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται στην Ισπανία, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι θάνατοι, και η Γερμανία ανακοίνωσε τα λιγότερα κρούσματα για τις τελευταίες πέντε ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, η Ευρώπη είναι αυτή που πιθανότατα θα έχει τη βαθύτερη ύφεση από όλες τις περιοχές του πλανήτη.

    Συγκεντρωτικά, πλέον στον κόσμο τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,79 εκατομμύρια και 110.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

    Στις ΗΠΑ, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 20.600.

    Την ίδια στιγμή, η Κίνα, η οποία κατάφερε να περιορίσει την επιδημία στο εσωτερικό της, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή νέων κρουσμάτων, εισερχόμενων από άλλες περιοχές, όπως η Ρωσία.

    Στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν 33 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.



    ΣΧΟΛΙΑ