• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΥ: Με την Όμικρον η Ευρώπη πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας

    • NewsRoom


    Η παραλλαγή Όμικρον, η οποία είναι πιθανόν να προσβάλει 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι τον Μάρτιο, έχει διαμορφώσει μία νέα φάση για την πανδημία της Covid-19 στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να την φέρει κοντά στο τέλος της, εκτιμά ο διευθυντής της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

    «Είναι πιθανόν ότι η περιοχή πλησιάζει στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε στο γαλλικό πρακτορείο AFP, απευθύνοντας ωστόσο έκκληση για προσοχή λόγω της προσαρμοστικότητας του ιού.

    Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο RAI 3, ο ίδιος είχε αναφέρει πως “σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση του κύματος της Όμικρον”.

    Σύμφωνα με τον κ. Κλούγκε, είναι πολύ πιθανό η κορύφωση στην Ευρώπη να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο, δηλαδή σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Το στέλεχος του ΠΟΥ τονισε πως “τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν”.

    Στα 12.108 τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

    Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 12.108. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 84, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 665.

    Στην Ιταλία, ο υφυπουργός Υγείας της ιταλικής κυβέρνησης, Πιερπάολο Σιλέρι, δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι «εντός του 2022, σχεδόν όλοι οι Ιταλοί θα «συναντήσουν» την παραλλαγή Όμικρον, εκτός και αν, στο μεταξύ, διαδοθεί μια νέα παραλλαγή».

    «Όποιος έχει εμβολιαστεί θα προστατεύεται περισσότερο και είναι πιθανό να παρουσιάσει πιο ελαφριά συμπτώματα. Όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο, κινδυνεύει πολύ περισσότερο να μπει σε μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε ο Σιλέρι, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Σαρηγιάννης: Η πτώση του κύματος της Όμικρον βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης

    Παραλλαγή Όμικρον: Κλειδί για την αντιμετώπιση η τρίτη δόση εμβολίου mRNA σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες

    Μαγιορκίνης: Η Όμικρον εκτοπίζει την Δέλτα αλλά δεν είναι αθώα



    ΣΧΟΛΙΑ