• ΥΓΕΙΑ

    Πολυεθνική φαρμάκου μειώνει κατά 60% το προσωπικό της στην  Ελλάδα

    • Έφη Τσιβίκα

    O Παναγιώτης Γιαννουλέας, Γενικός Διευθυντής της Angelini Hellas


    Σε δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού της στην Ελλάδα προχώρησε η πολυεθνική εταιρεία φαρμάκου Angelini Pharma Hellas, απομακρύνοντας το 60% του προσωπικού της, με την παροχή οικονομικών κινήτρων για την εθελούσια αποχώρησή τους.

    Στην καταγγελία προχώρησε αρχικά η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να γιγαντώσει το ήδη πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας των εργαζομένων στο φάρμακο, αφού τα τελευταία χρόνια οι θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν μειωθεί κατά 63%.

    «Και όλα αυτά την ώρα που τα επενδυτικά σχέδια πολλών φαρμακοβιομηχανιών βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει λόγο για ανταμοιβή όποιων φέρνουν προστιθέμενη αξία στην οικονομία.
    Για τη Συνομοσπονδία επενδύσεις με εργαζόμενους να προστίθενται στη λίστα των ανέργων δεν νοούνται”, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.

    Παράλληλα, δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών – Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων και καλεί την εν λόγω φαρμακευτική εταιρεία να αναθεωρήσει εδώ και τώρα την απόφασή της.

    Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Angelini προχώρησε στην απομάκρυνση 50, ιατρικών επισκεπτών, με τη μορφή της «οικειοθελούς αποχώρησης», καταβάλλοντας ως αποζημίωση ένα ποσό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερβαίνει κατά πολύ το προβλεπόμενο.

    Φημολογείται ότι η μείωση του προσωπικού έρχεται ως αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών της εταιρείας να εστιάσει σε συγκεκριμένους τομείς, εντούτοις, δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της.

    Η “ταυτότητα” της Angelini Pharma

    Η Angelini Pharma Hellas δραστηριοποιείται στη διανομή συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ελληνικών οικογενειών. Έχει παρουσία με ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα σε κύριες θεραπευτικές κατηγορίες. Όπως ΚΝΣ, Καρδιαγγειακό, Πόνος, Μυοσκελετικό, Γαστρεντερολογία, Αντιβιοτικά, Γυναικολογία και Πονόλαιμος. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 85 άτομα και αντιπροσωπεύει κύκλο εργασιών περίπου 25 εκατ. ευρώ (2018). Βρίσκεται στην 31η θέση στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

    Το 2019 σηματοδοτεί την πρώτη εκατονταετία του Ομίλου Angelini παγκοσμίως και για την περίσταση η εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό λογότυπο.

    Έχει ιδρυθεί στην Ανκόνα της Ιταλίας το 1919 από τον 32χρονο φαρμακοποιό Francesco Angelini. Ο όμιλος έχει δει εξαιρετική ανάπτυξη η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συνεχή καινοτομία. Καθιστώντας την μια διεθνή επιχειρηματική οντότητα και ηγέτη στον χώρο της υγείας και της ευεξίας στους κλάδους της φαρμακευτικής και της καταναλωτικής αγοράς. Ο όμιλος Angelini Pharma έχει συνολικά παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε 17 χώρες.



    ΣΧΟΛΙΑ