• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΕΔΗΝ: Θλιβερή η κατάσταση στα ΤΟΜΥ, 4 φορές εγκαινιάστηκε το κτήριο στον Εύοσμο

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της λειτουργίας της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ


    Τα «κακώς κείμενα» πίσω από τα εγκαίνια της πρώτης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για «εικονική πραγματικότητα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» την ώρα που στη χώρα πληθαίνουν τα Κέντρα Υγείας – «φαντάσματα». Όπως αναφέρει η νέα υπηρεσία πρωτοβάθμιας Υγείας στεγάστηκε σε κτήρια που προϋπήρχαν ή παραχωρήθηκαν άρον άρον από τους δήμους και επανδρώθηκε με γιατρούς που ανέλαβαν υπηρεσία πριν καλά καλά εκδοθούν τα ΦΕΚ πρόσληψής τους.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της λειτουργίας της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

    «Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου εγκαινιάστηκε τέσσερις φορές. Τρεις φορές από τους υπουργούς Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο και μια φορά το καλοκαίρι από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Για δεύτερη φορά ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τον Δήμο Ευόσμου για επικοινωνιακούς λόγους και εγκαινιάζει Πρωτοβάθμια Μονάδα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

    ΠΟΕΔΗΝ: «Θλιβερή η πραγματική κατάσταση στη λειτουργία των ΤΟΜΥ»

    Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπως την παρουσιάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία επαίρεται για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

    Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης λειτουργούσε Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Εκεί οργανώθηκαν άρον – άρον δύο γραφεία και ονομάστηκαν ΤΟΜΥ.

    Στον Εύοσμο, πάλι, στο κτήριο που λειτουργούσαν τα Ιατρεία του ΙΚΑ και έκλεισαν ανοίγει ΤΟΜΥ. Στην περιοχή της Νικόπολης παραχωρήθηκε από το Δήμο Π. Μελά χώρος για τη λειτουργία ΤΟΜΥ, αλλά χωρίς γιατρούς.

    «Για να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ του Ευόσμου και της Νικόπολης και προκειμένου να βρει κάτι να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός έπεισαν Γενικούς Ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Παλαιοχώρας Χαλκιδικής και παραιτήθηκαν και τους προσέλαβαν στις ΤΟΜΥ. Ακόμη δεν βγήκαν τα ΦΕΚ διορισμού πρόσληψης καλά-καλά και ανέλαβαν υπηρεσία. Το ίδιο έγινε και με έναν γιατρό από το Ιπποκράτειο. Για να βρει γιατρούς σήμερα ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια, άφησαν χωρίς υγειονομική κάλυψη την περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Έτσι μεταρρυθμίζει η κυβέρνηση την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη» καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλ. Τσίπρας: Είμαστε υπερήφανοι για την πνευματική και επιστημονική παράδοση του ΕΜΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Ξανθός: «Τέλος εποχής» για την πολιτική φαρμάκου στη χώρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ