ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, στις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και στην επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στο ΕΣΥ αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, ο κ. Πλεύρης – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – ανέφερε ότι θα γίνει σύσκεψη από τον ευρωπαϊκό ΕΟΔΥ την εβδομάδα αυτή και τόνισε ότι όπως έχουν δείξει όλα, η πολιτική αντιμετώπισης του κορονοϊού, “Zero Covid” δεν αποδίδει.
Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Έλλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους. Λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και λόγω των παράλληλων εξαγωγών».
«Η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις» είπε ο Θάνος Πλεύρης και και στη συνέχεια τόνισε, πως «η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. Πρόβλημα όπως επισημαίνει υπάρχει όταν δεν υπάρχει γενόσημο σε κάποιο φάρμακο από τη χώρα μας».
Όσον αφορά τις παράλληλες εξαγωγές, ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι και οι εταιρείες που πράττουν αντίθετα με τον νόμο θα κλείσουν όπως έγινε και σε δύο φαρμακαποθήκες στη Θεσσαλονίκη, που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο.
«Ευελπιστούμε ότι προς το τέλος Ιανουαρίου που θα έχουμε τη δική μας έξαρση, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση και από τα υπόλοιπα κράτη», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.
«Γιατρούς δεν κατηγόρησα, αυτό που είπα είναι ότι πολλές φορές κάποιοι γονείς αγοράζουν περισσότερα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι γιατροί, κάποιες φορές μπορεί να συνταγογραφούν αντιβιώσεις παραπάνω με σκοπό να “στοκάρουν” οι γονείς λόγω φόβου έλλειψης, εντείνει το πρόβλημα», είπε ακόμη ο Υπουργός Υγείας.
Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που επέστρεψαν από 1/1/2023 στο δημόσιο, τόνισε πως «επειδή ακόμη οι μελέτες δείχνουν ότι έστω σε μικρότερο βαθμό οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό, δεν θα επιστρέψουν σε ΜΕΘ και σε δομές με ανοσοκατασταλμένους». Οι γιατροί που τους αντικατέστησαν θα παραμείνουν στα πόστα τους.
Διαβάστε επίσης:
Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι 1.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Ματίνα Παγώνη: Θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης μέσα στον Ιανουάριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Gastrade: Σε συζητήσεις με DFC για στήριξη του FSRU «Θράκη» – Πρώτα οι συμφωνίες μετά η επενδυτική απόφαση
- Νέα σελίδα για την Τράπεζα Ηπείρου: ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ και πλειοψηφία 51% στην Capstone Capital
- Απίστευτο: Δήλωσε κέρδη από κρυπτονομίσματα 3,14 εκατ. ευρώ και η εφορία δεν αναγνώρισε… 21.000 ευρώ για τεκμήρια διαβίωσης!
- Η Chios Navigation ύψωσε την ελληνική σημαία στο Doric Flame
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.