ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία ατυχήματα.
Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος.
Από αυτά, τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Η έρευνα αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων δαπανούν πολλές εργατικές ώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους.
Προτρέπουν μάλιστα τους γονείς πριν χρησιμοποιήσουν τα παιδικά καθίσματα να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους, όσο και για την ορθή χρήση του.
Να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία: Οι πρώτες προβολές «δείχνουν» προβάδισμα του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πρόσωπο που φέρεται να ήταν στο επεισόδιο που στοίχησε τη ζωή στον 20χρονο στην Καλαμαριά
- Εθιμοτυπική συνάντηση Φλωρίδη με Γκίλφοϊλ – Αναβάθμιση της συνεργασίας στον τομέα της Δικαιοσύνης
- Ταξιδιωτικά γραφεία: Η FedHATTA ζητεί συμμόρφωση της τουρκικής TÜRSAB με την ελληνική νομοθεσία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.