• ΥΓΕΙΑ

  Pfizer: Ζητάει επείγουσα έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών

  • NewsRoom
  Pfizer: Ζητάει επείγουσα έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών

  Pfizer


  Η Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στις ΗΠΑ αίτημα έγκρισης για επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας έξι μηνών ως τεσσάρων ετών. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό γι ‘αυτή την ηλικιακή ομάδα.

  Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δώσει το πράσινο φως, θα προστεθεί ένα επιπλέον στρώμα προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού, καθώς ο ιός κυκλοφορεί ιδιαίτερα στα σχολεία.

  “Πρόωρη” μια ανακήρυξη νίκης επί του ιού

  Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε εξάλλου χθες ότι είναι υπερβολικά νωρίς οι χώρες να κηρύξουν νίκη επί της COVID-19 ή να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την μετάδοση του ιού.

  «Είναι πρόωρο για οποιαδήποτε χώρα να παραδοθεί ή να κηρύξει νίκη», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εκφράζοντας ανησυχία για μια άνοδο των θανάτων στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

  Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Μάικλ Ράιαν εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι ορισμένες χώρες μπορεί να θελήσουν –λόγω της πολιτικής πίεσης– να μιμηθούν τις κυβερνήσεις που χαλαρώνουν ήδη τα μέτρα, χωρίς να λάβουν υπόψη τη δική τους κατάσταση όσον αφορά την υγεία και την εμβολιαστική κάλυψη.

  Στη Γαλλία οι γιατροί είναι διχασμένοι όσον αφορά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Κάποιοι κρίνουν ότι «η κυκλοφορία του ιού παραμένει εξαιρετικά υψηλή», ενώ άλλοι ότι «η ισορροπία οφέλους-κινδύνου» κλίνει μάλλον υπέρ της αρχής της επιστροφής σε μια κανονική ζωή.

  Διαβάστε επίσης:  ΣΧΟΛΙΑ