• ΥΓΕΙΑ

    Pfizer: Σύμφωνα με ανάλυση το χάπι δείχνει 90% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19

    • NewsRoom
    Pfizer: Σύμφωνα με ανάλυση το χάπι δείχνει 90% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19

    Pfizer


    Η Pfizer Inc την Τρίτη ανακοίνωσε ότι η τελική ανάλυση του αντιιικού χαπιού της COVID-19 εξακολουθεί να δείχνει σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της ταχείας εξάπλωσης της  παραλλαγής Όμικρον.

    Η φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα είπε ότι το χάπι ήταν περίπου 89% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα σε περίπου 1.200 άτομα. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη περιλαμβάνουν επιπλέον 1.000 άτομα, στα οποία έγιναν δοκιμές.

    Κανένας στη δοκιμή που έλαβε τη θεραπεία Pfizer δεν πέθανε, σε σύγκριση με 12 θανάτους μεταξύ των ληπτών του εικονικού φαρμάκου.

    Τα χάπια Pfizer λαμβάνονται με το παλαιότερο αντιικό ριτοναβίρη κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, ξεκινώντας λίγο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Εάν εγκριθεί, η θεραπεία θα πωληθεί ως Paxlovid.

    Η Pfizer δημοσίευσε επίσης πρώιμα δεδομένα από μια δεύτερη κλινική δοκιμή που έδειξαν ότι η θεραπεία μείωσε τις νοσηλείες κατά περίπου 70% σε περίπου 600 ενήλικες τυπικού κινδύνου.

    «Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer Mikael Dolsten σε συνέντευξή του.

    «Μιλάμε για έναν εκπληκτικό αριθμό ζωών που σώζονται και αποτρέπονται νοσηλεία. Και φυσικά, εάν το εφαρμόσετε γρήγορα μετά τη μόλυνση, είναι πιθανό να μειώσουμε δραματικά τη μετάδοση», είπε ο Dolsten.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ