• ΥΓΕΙΑ

    Πέτρος Σμαχλίου: FEMTOSECOND LASIK: Η απόλυτη θεραπεία των διαθλαστικών παθήσεων χωρίς νυστέρι

    • NewsRoom
    Πέτρος Σμαχλίου

    Δρ. Πέτρος Σμαχλίου FRCS, FEBO Χειρουργός – Οφθαλμίατρος


    Αν ενδιαφέρεστε για διόρθωση της όρασής σας και οριστική απαλλαγή από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής σας, εύκολα και με ασφαλή και αναίμακτο τρόπο τότε η διαθλαστική επέμβαση Femtosecond Lasik είναι η ιδανική επιλογή για εσάς!

    Η επέμβαση Femtosecond Lasik χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία λέιζερ με εξαιρετικά γρήγορους παλμούς, οι οποίοι δρουν στα 10-15 δευτερόλεπτα και παρέχουν μεγάλη ακρίβεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση οποιουδήποτε χειρουργικού εργαλείου κατά τη διάρκεια της διαθλαστικής  επέμβασης. Με άλλα λόγια, με το femtosecond laser όλη η επέμβαση διόρθωσης μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και αστιγματισμού γίνεται μόνο με τη χρήση laser.

    Πώς γίνεται η επέμβαση Femtosecond Lasik;

    Ο χειρουργός οφθαλμίατρος έχει στη διάθεσή του δύο διαφορετικά λέιζερ για να σας απαλλάξει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό σας! Το πρώτο λέιζερ που χρησιμοποιείται είναι το  femtosecond laser συμβάλλει στο πρώτο στάδιο της επέμβασης, που είναι η δημιουργία ενός μικρού κρημνού (flap), μια λεπτής φλοίδας κερατοειδούς (Εικόνα 1), για να μπορέσει στη συνέχεια να δράσει ένα άλλο laser, που ονομάζεται excimer laser και θα αφαιρέσει τους βαθμούς σας! (Εικόνα 2). Το excimer laser, αναδιαμορφώνει, δηλαδή σμιλεύει την επιφάνεια του κερατοειδούς, σύμφωνα με τις προεγχειρητικές σας μετρήσεις.

    Γιατί να επιλέξω το Femtosecond Lasik για να διορθώσω τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό μου;

    Η επέμβαση Femtosecond Lasik αποτελεί την πιο σύγχρονη και γρήγορη τεχνολογία με πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς, αλλά και για το χειρουργό-οφθαλμίατρο. Αυτό συμβαίνει γιατί εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη ακρίβεια στην τομή του flap (κρημνού) που δημιουργείται, αλλά και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνεται ο χρόνος επούλωσης του κερατοειδούς μετά την επέμβαση, διότι το flap δημιουργείται τόσο τέλεια με τη βοήθεια του λέιζερ, που εφαρμόζει άψογα μετά την αφαίρεση των βαθμών σας!



    ΣΧΟΛΙΑ