• ΥΓΕΙΑ

    Παιδίατρος Ανδρέου: Αυτά είναι τα συμπτώματα της νέας ηπατίτιδας σε παιδιά

    • NewsRoom
    Παιδί που νοσεί από ηπατίτιδα


    Ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, συνέστησε την επαγρύπνηση γιατρών και γονέων για την ανίχνευση συμπτωμάτων σε παιδιά που ενδεχομένως να νοσούν με τη νέα ηπατίτιδα που έχει κάνει την εμφάνισή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Όπως είπε, τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, το κοιλιακό άλγος, οι εμετοί, οι διάρροιες, τα σκουρόχρωμα ούρα και το «κιτρίνισμα» του δέρματος.

    «Τη γνωρίζαμε παλιά την ηπατίτιδα σαν ηπατίτιδα Α, B, C και Ε. Ωστόσο, έχουμε σταματήσει να τη βλέπουμε γιατί όλα τα παιδιά  έχουν εμβολιαστεί. Η ηπατίτιδα είναι μια οξεία φλεγμονή του ήπατος, του συκωτιού δηλαδή», επισήμανε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα παραμένει άγνωστη η αιτία, αν και υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις.

    «Προσπαθώντας να βρούμε την αιτία, στην αρχή υποπτευθήκαμε μήπως οφείλεται σε κάποια τροφή, ποτό ή παιχνίδι και δε βρέθηκε τίποτα. Εξετάσαμε μήπως έχει σχέση με το εμβόλιο, αλλά δε συσχετίζεται ούτε με το εμβόλιο, διότι κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί.

    Τα μισά παιδιά είχαν νοσήσει με κορονοϊό, αλλά δεν μπορεί να προκλήθηκε από τη νόσηση. Ωστόσο, στα μισά περίπου περιστατικά βρέθηκε ένας καινούριος ιός, ο αδενοϊός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

    Τζανάκης: Η ηπατίτιδα δεν έχει καμία επιδημιολογική συσχέτιση με τον κορονοϊό

    Πού γίνονται σήμερα Μεγάλη Τετάρτη δωρεάν rapid test



    ΣΧΟΛΙΑ