• ΥΓΕΙΑ

    Πάτρα: Στο νοσοκομείο 10χρονο παιδί με κορονοϊό μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

    • NewsRoom


    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών διακομίσθηκε 10χρονος με κορονοϊό, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο.

    Το 10χρονο αγοράκι υποβλήθηκε σε τεστ covid στο νοσοκομείο Ρίου, όπου βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews. Θετική στον ιό είναι και η μητέρα του αγοριού, η οποία νοσηλεύεται.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους που νόσησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

    Ο μικρός που εισήλθε στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται να ανταποκρίνεται τις τελευταίες ώρες θετικά στην αγωγή που του χορηγούν οι θεράποντες γιατροί του.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ των Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέα Ηλιάδη στον ανήλικο παρέχεται οξυγόνο υψηλής ροής με τη μέθοδο High Flow. Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο 9χρονος είναι πολύ επιθετικά και έχουν κλινική εικόνα ενήλικα.

    Προς το παρόν έχει αποφύγει τον κίνδυνο και αν ο οργανισμός του συνεχίσει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στην αγωγή δεν θα χρειαστεί να διασωληνωθεί. Όπως αναφέρουν οι γιατροί η αποθεραπεία του 9χρονου θα διαρκέσει για πολλές ημέρες.

    Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες κόλλησε τον κορονοϊό από τον αδελφό του. Οι γιατροί είναι σε επιφυλακή καθώς χρειάζεται υψηλά μείγματα οξυγόνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

    Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένα βρέφος 2 μηνών με κορονοϊό.

    Διαβάστε επίσης:

    Από 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί στην ηλιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca

    Θήβα: Συγκλονίζει ο πατέρας της 16χρονης που πέθανε από κορονοϊό

    9 τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου μέχρι και 50%



    ΣΧΟΛΙΑ