• ΥΓΕΙΑ

    Παραλλαγή Όμικρον: Προκαλεί ήπια συμπτώματα, λέει αξιωματούχος του ΠΟΥ

    • NewsRoom
    Τεράστια αύξηση των κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα της Αττικής


    Ορισμένες περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον παρουσιάζουν «ήπια» συμπτώματα, ενώ οι ειδικοί θα έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάδοση της νέας παραλλαγής COVID εντός των ημερών, δήλωσε επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, όπως φαίνεται θα είναι μικρότερο το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο ΠΟΥ από την αρχική εκτίμηση την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αξιολογήσει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με το στέλεχος που χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας». Ενώ, επεσήμανε ότι – μέχρι στιγμής – δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει επίπτωση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

    Τουλάχιστον 23 χώρες, έχουν πλέον αναφέρει κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον και ο ΠΟΥ αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Maria Van Kerkhove είπε ότι ένα από τα πιθανά σενάρια ήταν ότι η Όμικρον ενδεχομένως μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τη Δέλτα, αλλά οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη τη σοβαρότητα.

    Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΠΟΥ έχει δεχτεί αναφορές για συμπτώματα κρουσμάτων Όμικρον που κυμαίνονταν από ήπια έως πιο σοβαρά.

    «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ορισμένοι από τους ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα», είπε στους δημοσιογράφους.

    Και ανέφερε ότι σημειώθηκαν αυξημένες νοσηλείες σε όλη τη Νότια Αφρική – όπου εντοπίστηκε – αλλά επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται εκεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα θα διατεθεί δωρεάν self test στο σύνολο του πληθυσμού

    Βέλγιο: Αναβάλλεται κάθε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη λόγω αύξησης νοσηλειών με Covid



    ΣΧΟΛΙΑ