• ΥΓΕΙΑ

    Παπαευαγγέλου: Είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας – Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι


    «Δεν έχει σχέση το φετινό καλοκαίρι με το προηγούμενο όσον αφορά στον κορονοϊό» τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους νέους να εμβολιαστούν προτού ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

    «Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας. Ο μέσος κυλιόμενος είναι 13 νέα κρούσμα, στο μισό από τα μέσα Απριλίου Διάμεση ηλικία στα 36 έτη. Παρατηρείται σημαντική μείωση στα κρούσματα άνω των 60 ετών. Το ενεργό φορτίο παραμένει υψηλό. Παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε ορισμένες περιοχές όπως Κατερίνη, Ρόδος», υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

    «Σημαντική η αποκλιμάκωση του ΕΣΥ. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει αισθητά μειωθεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους κυρίως πολίτες. Το πιο ισχυρό όπλο προστασίας είναι το εμβόλιο. Πρέπει να εμβολιαστούν και οι μεγαλύτερες ηλικίες», προσέθεσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

    «Σημαντικά έχει μειωθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους. Έχουμε κατά μέσο όρο 33 θανάτους την ημέρα. Η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει ούτε θα λήξει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το καλοκαίρι με το περσινό. Είναι σαφές πως είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας. Η ξεγνοιασιά θα αρχίσει να έρθει», επεσήμανε.

    «Ξαφνιάζει τους ειδικούς η συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η μάσκα είναι το ατομικό μας όπλο. Κάνω έκκληση στις νεότερες ηλικίες να προσέλθετε για εμβολιασμό», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαρδαλιάς: Νέος επιδημιολογικός χάρτης με 3 επίπεδα, τι μέτρα θα ισχύουν στο «κόκκινο» – Ειδική μονάδα για αποτροπή των κορονοπάρτι

    Μαγιορκίνης: Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων όπως και η πίεση στο ΕΣΥ

    ΕΟΔΥ: 1.112 νέα κρούσματα, 34 θάνατοι και 445 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ