ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγγελος Παπανικολάου: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, το σαμαρικό παρελθόν και η διαδρομή από το ΟΑΚΑ μέχρι τον Βασιλακόπουλο και τον Λιόλιο
Νέα εστία κρουσμάτων στην Ελλάδα εντοπίστηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μετά την Ξάνθη και την Ροδόπη.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην περιοχή, όπου ανακοινώθηκαν επτά κρούσματα με τον ιό από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ έπειτα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
Πρόκειται για δύο αδελφές, 52 και 59 ετών, οι οποίες εμφάνισαν συμπτώματα πνευμονίας και στη συνέχεια βρέθηκαν θετικές στον ιό. Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης βρέθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους.
Η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τις δύο γυναίκες.
Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας τον Ιούνιο, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επισήμως 352 κρούσματα σε σχέση με τον Μάιο, που καταγράφηκαν 299.
Ήδη περιοχές στην Ξάνθη και την Ροδόπη έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα, συγκεκριμένα στις περιοχές του Εχίνου και του Ιάσμου.
Η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές και η κυβέρνηση έχουν τονίσει πως θα επιβάλλεται τοπικό lockdown, όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν νέο κύμα της πανδημίας και εκτός των εστιών αυτών.
Σύμφωνα με την νεώτερη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 10 κρούσματα, από τα οποία δύο προέρχονται από πτήσεις και άλλα δύο από τον Προμαχώνα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.266, εκ των οποίων το 55,0% αφορά άνδρες. 720 (22,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.826 (55,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Amazon, Boeing και Tesla
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.