• ΥΓΕΙΑ

    Πανδημία: Συναγερμός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας μετά τα 7 κρούσματα – Κλειστά τα σχολεία

    • NewsRoom


    Νέα εστία κρουσμάτων στην Ελλάδα εντοπίστηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μετά την Ξάνθη και την Ροδόπη.

    Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην περιοχή, όπου ανακοινώθηκαν επτά κρούσματα με τον ιό από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ έπειτα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

    Πρόκειται για δύο αδελφές, 52 και 59 ετών, οι οποίες εμφάνισαν συμπτώματα πνευμονίας και στη συνέχεια βρέθηκαν θετικές στον ιό. Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης βρέθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους.

    Η ιχνηλάτηση θα συνεχιστεί και σήμερα, Δευτέρα, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους έχει τεθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τις δύο γυναίκες.

    Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας τον Ιούνιο, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επισήμως 352 κρούσματα σε σχέση με τον Μάιο, που καταγράφηκαν 299.

    Ήδη περιοχές στην Ξάνθη και την Ροδόπη έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα, συγκεκριμένα στις περιοχές του Εχίνου και του Ιάσμου. 

    Η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές και η κυβέρνηση έχουν τονίσει πως θα επιβάλλεται τοπικό lockdown, όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν νέο κύμα της πανδημίας και εκτός των εστιών αυτών.

    Σύμφωνα με την νεώτερη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 10 κρούσματα, από τα οποία δύο προέρχονται από πτήσεις και άλλα δύο από τον Προμαχώνα.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.266, εκ των οποίων το 55,0% αφορά άνδρες. 720 (22,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.826 (55,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    Συνολικά 9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

    Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.



    ΣΧΟΛΙΑ