• ΥΓΕΙΑ

    Παγώνη: Τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα

    • NewsRoom


    Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, κρούει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), κ. Ματίνα Παγώνη.

    «Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα», δήλωσε η κ. Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

    Μάλιστα, τόνισε την ανάγκη της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα.

    «Αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό», εξήγησε η ίδια για τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων.

    Ακόμη, η κ. Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων και τόνισε ότι η μάσκα είναι το πιο βασικό «όπλο» απέναντι στον φονικό ιό.

    Αναφερόμενη στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις.

    Τέλος, σε σχετική ερώτηση που της έγινε για τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός φορέας του κορονοϊού μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ