• ΥΓΕΙΑ

    Παγώνη: Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα-Για ποιος είναι αναγκαία η τρίτη δόση

    • NewsRoom
    Παγώνη

    Ματίνα Παγώνη


    Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα παραμένουν στο “κόκκινο” όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    Όπως ανέφερε η κ. Παγώνη η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

    Λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του ΕΙΝΑΠ η κάλυψη των ΜΕΘ στην περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%

    Η κα Παγώνη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα»

    Όσον αφορά στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο  να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ