ΥΓΕΙΑ

Ουκρανία: Η χώρα θα λάβει 117.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer τον Φεβρουάριο

  • NewsRoom
εμβόλιο κορονοϊού


Η Ουκρανία θα λάβει 117.000 δόσεις του αμερικανικού εμβολίου κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Βίκτορ Λιάσκο.

Σύμφωνα με τον Λιάσκο, η Ουκρανία θα λάβει επίσης 2,2 ως 3,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παρασκευασμένο στις ΗΠΑ, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα διανεμηθεί άμεσα για τον εμβολιασμό των νοσοκομειακών υπαλλήλων που φροντίζουν ασθενείς με COVID, είπε ο ίδιος.

«Παράλληλα, κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, θα μπορέσουμε να λάβουμε μεταξύ 2,2 και 3,7 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των AstraZeneca /Οξφόρδης για τις επόμενες φάσεις της εκστρατείας», έγραψε ο Λιάσκο στη σελίδα του στο Facebook. Η Ουκρανία δεν έχει μέχρι στιγμής καταχωρήσει ένα εμβόλιο, αλλά απαγόρευσε αυτή την εβδομάδα τη χρήση του ρωσικού Sputnik V.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι η Ουκρανία θα αγοράσει ένα εκατομμύριο εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Σύμπραξη Novartis – Pfizer/BioNTech για την αύξηση της παραγωγής εμβολίων για τον κορονοϊό

AstraZeneca: Έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Κομισιόν

Η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της για τη στρατιωτική συνεργασία Κιέβου-Άγκυρας

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ