• ΥΓΕΙΑ

    Ο κορονοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες – «Δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε πράγματα»

    • NewsRoom


    Για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Αθηνά Λινού δήλωσε ότι: «Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε ίσως να δούμε και περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς».

    Μόλις χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ συνολικά 13 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο, πράγμα που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, όπως υπογράμμισε η κ. Λινού.

    Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται καλύτερη εικόνα στην Ελλάδα, δήλωσε η ίδια, αλλά όπως είπε χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό Πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση.

    Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι «δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας γιατί ο κορονοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες».

    Την ίδια ώρα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Όπως υποστήριξε, «πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου».

    Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα τους επόμενους μήνες, η κ. Λινού είπε ότι «ελπίζω να είναι ήπια η αύξηση των κρουσμάτων», ενώ επικαλέστηκε μελέτη που λέει ότι σε χώρους που δεν αερίζονται ή δεν αερίζονται καλά παρατηρούνται πολλά κρούσματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ