• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Σύψας: Την ανεύθυνη στάση κάποιων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι (video)

    • NewsRoom

    ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας


    Την ανεύθυνη στάση κάποιων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι που δεν φταίνε, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την εμφάνιση κρουσμάτων σε γηροκομεία.

    Το μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια», ανέφερε. Ο  καθηγητής έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει.

    Παράλληλα, ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι υπάρχει και μια «δεύτερη πανδημία», αυτή της παραπληροφόρησης, που μαστίζεται όλο τον κόσμο, την οποία χαρακτήρισε το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία του κορονοϊου.

    Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά το οποίο σημαίνει ότι αυτό μπορεί να επιστρέψει αυτό πίσω μαζί με τους παραθεριστές και ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός 7 ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους.



    ΣΧΟΛΙΑ