• ΥΓΕΙΑ

    Σεξ & ηλικία: Νέα μελέτη αποκαλύπτει τι κάνει τη διαφορά στην κρεβατοκάμαρα

    σχέση


    Όταν πρόκειται για το σεξ, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι η χρονολογική ηλικία, αλλά το πόσο αισθάνεται κανείς.  Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Waterloo.

    Οι ερευνητές εξέτασαν τη στάση  1170 ενηλίκων, ηλικίας από τα μέσα της δεκαετίας των  ’40 έως τα μέσα της δεκαετίας των  ’70, απέναντι στο σεξ και τη γήρανση,  για 10 χρόνια.

    Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ανέφεραν ότι όσο πιο κοντά αισθάνονταν στη χρονολογική τους ηλικία, τόσο χαμηλότερη ήταν και η ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.

    «Αυτό που ήταν ξεκάθαρο από τα δεδομένα είναι ότι η αίσθηση νεότερης ηλικίας είχε τεράστιο αντίκτυπο στο πώς οι άνθρωποι αισθάνονταν σχετικά με την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής τους και στο πόσο ενδιαφέρονταν για το σεξ», δήλωσε ο Steven Mock, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του  Waterloo . «Για τους ανθρώπους από τη μέση ηλικία και πάνω, η αίσθηση της νεότητας στην καρδιά φαίνεται να κάνει τη διαφορά στην κρεβατοκάμαρα», συμπλήρωσε.

    Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μεταξύ 1995 και 2005 για τη μελέτη Midlife in the United States (MIDUS).

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, όσο μεγαλύτεροι αισθάνονταν οι συμμετέχοντες και όσο λιγότερο θετικές ήταν οι απόψεις τους για τη γήρανση, τόσο λιγότερο αξιολόγησαν τη σεξουαλική δραστηριότητα ως ευχάριστη με την πάροδο του χρόνου. Η αίσθηση μεγαλύτερης ηλικίας (αν και όχι η στάση απέναντι στη γήρανση) προέβλεπε, επίσης, μικρότερο ενδιαφέρον για το σεξ. Ωστόσο, η υποκειμενική ηλικία και οι πεποιθήσεις σχετικά με τη γήρανση δεν επηρέασαν τη συχνότητά του.

    Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για τη σεξουαλική ζωή των γυναικών

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο κόσμος κάνει όλο και λιγότερο σεξ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαντιλάκια αντιμετωπίζουν την πρόωρη εκσπερμάτιση -Νέα μελέτη



    ΣΧΟΛΙΑ