• ΥΓΕΙΑ

    13 νέα κρούσματα και ένας ακόμα νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    Κουνούπι κουνούπια κουνουπι κουνουπια


    Ένας ακόμα νεκρός και 13 νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

    Και το τρίτο, συνολικά, θύμα να είναι άνω των 70 ετών και είχε εμφανίσει εγκεφαλίτιδα, εξαιτίας της λοίμωξης από τον ιό, ενώ ένας ακόμα ασθενής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση.

    Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου έχουν διαγνωστεί 37 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με ηλικιακό εύρος από 15 έως 91 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός όσων προσβλήθηκαν ξεπερνάει τις 2500.

    Οι 19 ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση) και οι 18 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα), ενώ από τα 37 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 36 εμφανίστηκαν στην Αργολίδα και ένα στην Αρκαδία.

    Σημειώνεται ότι μελέτη του 2010 έχει δείξει ότι σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες, που είτε έμειναν ασυμπτωματικοί είτε εμφάνισαν ήπια συμπτωματολογία, η οποία προσομοιάζει με γρίπη.

    Καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τονίζει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια σε όλη την επικράτεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσοχή! Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί: Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου φέτος στην Ελλάδα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα από τον ιό του δυτικού Νείλου – Σε ποιες περιοχές εμφανίζονται κρούσματα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Συστάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ