ΥΓΕΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την πρόληψη ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια και την εμβολιαστική κάλυψη

  • NewsRoom

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη των φορέων


Οι συντονισμένες ενέργειες για την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια καθώς και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ήταν το αντικείμενο της σημερινής ευρείας σύσκεψης μεταξύ ΙΣΑ, ΚΕΔΕ και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο αντιπρόεδρος Αγάπιος Τερζίδης, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Χημειοθεραπείας καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και ο γ. διευθυντή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, αποφασίσθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για την πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία να συνεργαστούν οι φορείς, για τη σωστή ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αξία των εμβολιασμών και την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Από την πλευρά του, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στις σχετικές ενέργειες που πρόκειται να κάνει ο ΙΣΑ και η ΚΕΔΕ, για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την διενέργεια κοινών προγραμμάτων καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την προστασία της Δημόσιας υγείας. Ειδικότερα ο ΙΣΑ θα πρωτοστατήσει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών που μεταδίδονται με τα κουνούπια, ενώ η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των περιφερειών προκειμένου να γίνουν φέτος εγκαίρως οι ψεκασμοί . Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς τα στοιχεία για το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Παρακολουθούμε με ανησυχία τα περιστατικά ιλαράς στην γειτονική Ρουμανία όπου ατόνησε η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Αντίθετα είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι φέτος απέδωσε σημαντικά η εκστρατεία του ΙΣΑ και του ΠΙΣ, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα οφέλη του αντιγριπικού εμβολιασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Κοντοπίδης: Τα παιδιά που γεννιούνται με κυστική ίνωση σήμερα θα φτάνουν και τα 60 έτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικά επεξεργασμένες εικόνες αποκαλύπτουν τις «κρυφές» βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στο δέρμα

 
 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κορυφώνεται η αγωνία των ασθενών εν όψει των νέων μέτρων για τα φάρμακα

 


ΣΧΟΛΙΑ