• ΥΓΕΙΑ

    Γυμναστήριο: Έρευνα αποκαλύπτει το μυστικό για να παραμείνετε πιστοί  στο πρόγραμμά σας

    γυμναστήριο


    Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον παράγοντα που μπορεί να καθορίσει το αν θα τηρήσετε την απόφασή σας να «κτίσετε κορμί» πριν το καλοκαίρι στο γυμναστήριο ή θα την εγκαταλείψετε. Ποιος είναι αυτός; Η απόσταση που έχει το γυμναστήριο από το σπίτι σας.

    Αμερικανική εταιρεία μάρκετινγκ εξέτασε τα ανώνυμα δεδομένα θέσης 7,5 εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων από ασκούμενους που πήγαιναν σε μεγάλες αλυσίδες γυμναστηρίων των ΗΠΑ.

    Όπως αποκάλυψαν, όσοι ασκούμενοι έπρεπε να διανύσουν λιγότερα από 6,4 χιλιόμετρα για να φθάσουν στο γυμναστήριο, το επισκέπτονταν κατά μέσο όρο πέντε ή περισσότερες φορές το μήνα, ενώ όσοι απείχαν 8 χιλιόμετρα ή περισσότερο πήγαιναν μόνο μία φορά το μήνα.

    Επιπρόσθετα, οι ασκούμενοι ήταν πρόθυμοι να διανύσουν λίγο μεγαλύτερη απόσταση το Σάββατο (6,8 χιλιόμετρα κατά μέσο όσο) αλλά μικρότερη τη Δευτέρα και την Τρίτη (5,9 χιλιόμετρα). Στην πραγματικότητα, πάνω από ένας στους δύο (το 52%) απέφευγαν εντελώς να πάνε στο γυμναστήριο τη Δευτέρα και σχεδόν άλλοι τόσοι (το 51%) απέφευγαν το γυμναστήριο την Τρίτη.

    Η πιο δημοφιλής μέρα για προπόνηση ήταν η Πέμπτη (την επέλεγε το 79% των ασκουμένων) και η δεύτερη πιο δημοφιλής (με 76% των ασκουμένων) η Παρασκευή. Στη συνέχεια ήταν το Σάββατο και η Τετάρτη.

    Η έρευνα έδειξε ακόμα πως όσο πιο σύγχρονο, καλά εξοπλισμένο και επομένως ακριβό είναι ένα γυμναστήριο, τόσο μεγαλύτερη απόσταση είναι πρόθυμοι να καλύψουν οι ασκούμενοι για να φθάσουν έως αυτό.

    Τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τους ειδικούς σε θέματα φυσικής κατάστασης και υγείας, γιατί η πλειονότητα του πληθυσμού στη Δύση δεν γυμνάζεται συστηματικά, ενώ οι περισσότεροι απ’ όσους αρχίζουν κάποιο πρόγραμμα συστηματικής γυμναστικής σύντομα το εγκαταλείπουν, όπως έχουν καταδείξει πολλές μελέτες.

    Ένας από τους κυριότερους λόγους εγκατάλειψης της γυμναστικής είναι ο χρόνος. Μία άλλη έρευνα, που είχε διεξαχθεί το 2012, είχε δείξει ότι επτά στους δέκα απ’ όσους αποφασίζουν να αρχίσουν γυμναστική, την εγκαταλείπουν πριν φτάσουν στον στόχο τους, με περισσότερο από το 35% από αυτούς να επικαλούνται ως κυριότερο πρόβλημα την έλλειψη χρόνου – και οι μεγάλες αποστάσεις σαφώς και αυξάνουν σημαντικά το χρόνο που πρέπει να διαθέσει κάποιος για να κάνει γυμναστική.

    Τη νέα έρευνα, που βασίστηκε σε δεδομένα θέσης τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποίησαν αναλυτές από την εταιρεία μάρκετινγκ Dstillery.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν θα πιστεύετε πόσους μυς γυμνάζει το σεξ (είναι εκατοντάδες)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, το γυμναστήριο “μικραίνει” τους μυς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βρήκαν ποιο είδος άσκησης «καίει» τις περισσότερες θερμίδες



    ΣΧΟΛΙΑ