• ΥΓΕΙΑ

    Μόσιαλος για κορονοϊό: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν μέσα οι 65άρηδες»

    • NewsRoom
    Ευλογιά των πιθήκων: Τι πρέπει να κάνουν ασθενείς και νοσοκομεία -Εντός της μέρας ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ


    Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τα μέτρα που έπονται μίλησε ο καθηγητής πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη

    «Μόνο η συνεχής ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους που κρύβει ο κορονοϊός μπορεί να φρενάρει την πανδημία», τόνισε χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Όπως επισήμανε ο ίδιος «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει μετά τον Νοέμβριο, όταν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στους εσωτερικούς χώρους».

    Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα επόμενα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε περίπτωση που δεν παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του LSE τάχθηκε κατά του μέτρου να μπουν περιορισμοί μετακινήσεων στους ανθρώπους άνω των 65 ετών.

    «Η στρατηγική που πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων ομάδων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους οι 65άρηδες», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

    Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ζήτημα είχε αναφερθεί προ ημερών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Δεν υπάρχει μέτρο που να μπορεί να εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες», είπε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας ότι «κοιτάζουμε τα μέτρα να είναι εύκολα, εφαρμόσιμα και εύκολο να ελεγχθούν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», βάζοντας τέλος στη φημολογία για ειδικά μέτρα για τους άνω των 65.

    Τέλος, σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως προτεραιότητα έχουν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών υγείας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ