ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με πιστοποιτικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ φαίνεται πως θα γίνονται από το Σάββατο 15 Μαΐου οι μετακινήσεις των πολιτών με κατεύθυνση τα νησιά της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση των ειδικών, μοιάζει να έχει «κλειδώσει» η απόφαση πως τα ταξίδια προς τα νησιά θα γίνονται με χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή με την εμφάνιση αρνητικού τεστ PCR ή self test ώστε να διαφυλαχθούν οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορονοϊού.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο, οι ειδικοί θα προτείνουν στην κυβέρνηση τη χρήση των παραπάνω παραμέτρων και την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ώστε να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος.
Όσον αφορά στις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση τεστ για τους ταξιδιώτες, ή την εμφάνιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ αναμένεται να αποκλείεται η πρόσβαση από ή στις περιοχές που θα παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.
Πιο αναλυτικά, το σενάριο για τα νησιά προβλέπει την υποχρεωτική διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Τσιάρας: Ευλογιά των προβάτων – Ο ρόλος κυνηγιού και ζωοτροφών στην εξάπλωση της ασθένειας, επί τάπητος
- Νίκος Δένδιας: Σύντομα διαγωνισμός για την ανάδειξη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
- Κυριάκος Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα – Οι Δήμοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση και το 2026
- Alpha Bank: Η UniCredit αυξάνει το ποσοστό της στο 29,5% με στόχο το 30%