• ΥΓΕΙΑ

    Ματίνα Παγώνη: Από 20 Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες, αν οι εμβολιασμένοι φτάσουν στο 80% τέλη Αυγούστου

    Πρόταση για συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία

    H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


    Τα κρούσματα θα είναι υψηλά έως τα τέλη Ιουνίου υποστήριξε η κα.Παγώνη

    Την εκτίμηση πως εάν στα τέλη Αυγούστου, οι εμβολιασμένοι φτάσουν στο 80%, τότε θα υπάρχει ασφάλεια που θα μας επιτρέψει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, να πετάξουμε τις μάσκες διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

    Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα. Παγώνη είπε πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν και θα φτάσουν γύρω στα 1000, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά σιγά.

    Ωστόσο, σημείωσε πως τα νοσοκομεία επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα και ότι «οι κλινικές αλλάζουν γίνονται από covid no covid».
    Ερωτηθείσα για τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος είπε πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό.
    «Είχαμε και άλλα δύο παιδιά, 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν.

    Για αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες» είπε η κα. Παγώνη, η οποία υπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ.

    Θρομβώσεις

    Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλέφωνα που δέχονται για αυτό το θέμα.
    «Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών.

    Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των ανηλίκων, η κα.Παγώνη είπε πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες.

    Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης.

    «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς» είπε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως οι γιατροί οφείλουν και είναι απαραίτητο μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν τελειώσει όλοι με τους εμβολιασμούς. Όπως είπε, οι εμβολιασμοί των γιατρών έχουν φτάσει στο 85% ενώ σε κάποια νοσοκομεία το ποσοστό αγγίζει το 92%.

    Διαβάστε επίσης

    Παγώνη: Μόλις το 10% παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα μετά τον εμβολιασμό



    ΣΧΟΛΙΑ