ΥΓΕΙΑ

Μ. Παγώνη: «Περιμένουμε μείωση θανάτων και διασωληνωμένων σε 10 μέρες»

  • NewsRoom
Ματίνα Παγώνη

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


«Περιμένουμε σε 10 μέρες μείωση θανάτων και διασωληνωμένων», ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη και ο καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά και στα εμβόλια που αναμένονται.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, θα αρχίσει σιγά σιγά η μείωση και γι’ αυτόν τον λόγο δόθηκε η παράταση για το lockdown.

Αντίστοιχη μείωση αναμένεται να φανεί και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους.

«Φοβόμαστε μια καινούρια έξαρση, αν μειωθούν τα μέτρα και δεν προσέξουμε», δήλωσε και πρόσθεσε πως μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των μέτρων, θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

«Βεβαίως θα βγούμε να πάμε στα μαγαζιά αλλά με μέτρα και αποστάσεις. Ο κόσμος θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Αν αυτά γίνουν με τα μέτρα που έχουμε προτείνει, πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Θωμαΐδης μίλησε για την μελέτη των λυμάτων και τα ευρήματα. Από την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου της τάξης του 70%, υποστήριξε και συμπλήρωσε πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Κώδωνας κινδύνου από τον διευθυντή ΜΕΘ του Παπανικολάου: «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα, το τρίτο κύμα θα είναι φοβερό»

Σύψας-Κορονοϊός: Να παραταθεί το lockdown μέχρι 21 Δεκεμβρίου

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον Δεκέμβριο


ΣΧΟΛΙΑ