• ΥΓΕΙΑ

    Λοιμοξιωλόγος Χ. Γώγος: Κρίσιμη ημερομηνία η 15η Δεκεμβρίου

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Γώγος

    Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Metropolitan General


    Όλα είναι ρευστά για το lockdown και η ημερομηνία ορόσημο για το τι θα γίνει την περίοδο των εορτών είναι η 15η Δεκεμβρίου.

    Τα παραπάνω άφησε να εννοηθούν ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος σε αποψινές του δηλώσεις. Προειδοποίησε μάλιστα πως, εάν τότε δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα, τότε το άνοιγμα είναι σχεδόν αδύνατο.

    «Εάν τα υπάρχοντα δεδομένα δεν βελτιωθούν μετά τις 15 του μηνός, ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», πρόσθεσε.

    «Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε», είπε μεταξύ άλλων ο λοιμοξιωλόγος.

    O κορονοϊός, είπε ο καθηγητής, πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις. «Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει» είπε συγκεκριμένα.

    «Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων όπου η μια αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο καθηγητής.

    Διαβάστε ακόμα:

    «Θερίζει» η πανδημία: Αυστηρότερα μέτρα σε Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο

    Hλ. Μόσιαλος: Γιατί δεν έχουν προτεραιότητα τα παιδιά για το εμβόλιο

    Δερμιτζάκης: Γιατί πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα πριν αρχίσει ο εμβολιασμός



    ΣΧΟΛΙΑ