• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Στους 49 οι νεκροί στην Ελλάδα – 102 νέα κρούσματα, 20 εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς


    Σε 1.314 ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 102 νέα κρούσματα, από τα οποία 20 εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο.

    Παράλληλα, παραμένουν 85 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, από τους οποίους 17 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 57% είχαν υποκείμενο νόσημα ενώ 6 έχουν αποσωληνωθεί.

    Ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα ανέβηκε στους 49 καθώς 6 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Από τα θύματα της επιδημίας τα 12 είναι γυναίκες και οι 37 άνδρες.

    Η τήρηση της απόστασης προστατεύει περισσότερο από τη μάσκα

    Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας, ως μέσο για την επιβράδυνση της επιδημίας, σημείωσε ότι δε συστήνεται η χρήση μάσκας σε κάποιον που δεν νοσεί.

    Όπως είπε ειδικές κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι η μαζική χρήση μάσκας από όσους δεν νοσούν μειώνει τις λοιμώξεις, ενώ αντίθετα προκύπτει όφελος αν καλύπτονται με μάσκα όσοι είναι φορείς της νόσου.

    Όπως είπε , «ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει το να μην φορούν μάσκες οι άνθρωποι που δεν νοσούν ή δεν φροντίζουν κάποιον άρρωστο. Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά και αυτό είναι πιο επικίνδυνο. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες».



    ΣΧΟΛΙΑ