• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Γιατί «χτυπάει» περισσότερο τους άνδρες;

    • NewsRoom


    Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των νοσούντων από κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως αυτά μας μεταφέρει καθημερινά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο ιό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η πλειοψηφία των θανάτων είναι άνδρες.

    Συνολικά, σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 22 θάνατοι, από τους οποίους 18 είναι άνδρες και 4 γυναίκες.

    Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη μάχη με τη ζωή ήταν τα 75 έτη.

    Γιατί, όμως, είναι περισσότεροι οι άνδρες από τις γυναίκες; Ο κ. Τσιόδρας εξήγεί ότι:

    «Οι άνδρες κάνουν πιο σοβαρές επιπλοκές και χάνουν τη μάχη συχνότερα από τις γυναίκες», επισήμανε, αλλά είπε ότι δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό και συμπλήρωσε ότι «εκτιμούμε πως πιθανότατα σχετίζεται με τον τρόπο ζωής των ανδρών, καθώς καπνίζουν περισσότερο και κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Από την άλλη φαίνεται μια ευεργετική συσχέτιση των ορμονών με τον κορονοϊό οι οποίες ενδέχεται να δρουν προστατευτικά για τις γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες».

    Συνολικά, μέχρι και τη χθεσινή ενημέρωση στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Από τους θετικούς ασθενείς οι 134 παραμένουν για νοσηλεία. Από αυτούς, οι 53 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη και σχεδόν όλοι πάσχουν από υποκείμενο νόσημα.



    ΣΧΟΛΙΑ