ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Εντολή για επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

  • NewsRoom


Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών προχωρά το υπουργείο Υγείας, ύστερα από το τελεσίγραφο που έδωσε για εθελοντική προσφορά από πλευράς τους.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της ασφυκτικής πίεσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας:

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

Στο νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες, τους αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

Διαβάστε επίσης:

Δημοκρατία στην Υγεία ζητούν οι ασθενείς

Τελεσίγραφο Υπ. Υγείας για κλίνες στην Θεσσαλονίκη: «Αρνήθηκαν όλες οι ιδιωτικές κλινικές»

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την SKY express σε όλο το προσωπικό των ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, της Θεσσαλονίκης


ΣΧΟΛΙΑ