ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το νοσοκομείο «Σωτηρία» επισήμως ορίσθηκε ως νοσηλευτικό ίδρυμα που θα δέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό, μετά το ΝΙΜΙΤΣ.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακά η εκκένωση του ΝΙΜΙΤΣ με εξιτήρια που θα δοθούν στους ασθενείς που νοσηλεύονται ήδη για άλλα νοσήματα. Η διαδικασία αυτή έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει μία εβδομάδα.
Αμέσως μετά όμως θα ξεκινήσει η σταδιακή εκκένωση και του Νοσοκομείου Σωτηρία, μία διαδικασία που επίσης θα κρατήσει κάποιες ημέρες.
Πρόκειται για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να είναι έτοιμο το σύστημα υγείας να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα των κρουσμάτων του κορονοϊού. Άλλωστε με βάση τις επίσημες προειδοποιήσεις των ειδικών, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει δραματική αύξηση των κρουσμάτων, οπότε και θα καταγραφεί το πρώτο μεγάλο κύμα ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Γι αυτό στο πλαίσιο αυτό σιγά σιγά σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να δίνονται εξιτήρια στους ασθενείς του «Σωτηρία» ή, αν πρόκειται για πάσχοντες που πρέπει να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους, θα μεταφέρονται σε άλλες Μονάδες Υγείας.
Να υπενθυμιστεί ότι στην πρώτη γραμμή για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό θα βρεθεί και το Νοσοκομείο Παμμακάριστος το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί προκείμενου να υπάρχει ετοιμότητα στο σύστημα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το «τρικ με τα τάνκερ»: Πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης κέρδισε το παιχνίδι των πετρελαίων
- Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews για Τέμπη, Καρυστιανού, Σαμαρά, Τσίπρα και για την κατάσταση στα νοσοκομεία
- Το 3ο Συμπόσιο για μια νέα Ελευσίνα, επτανησιακή γιορτή στη σκιά της Ακρόπολης, το party της ART ATHINA 2025 και Breathe with Hope
- Απόβαση… στη Βρετανία: Το NBA Europe και τα 71 δισ. ευρώ που γράφουν ιστορία
