• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ (video)

    • NewsRoom


    Μάχη με τον κορονοϊό δίνει ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

    Πριν από μερικές ημέρες ο καθηγητής είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική covid, ωστόσο η κατάστασή του δυστυχώς επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

    Ο κ. Βασιλικός είχε τονίσει σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορονοϊό.

    «Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

    «Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

    Ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε:

    «Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, αλλά κι εμείς… φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει».

    «Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του Βασίλη τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ο Βασίλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του», τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς η πανδημία περιόρισε τα ανθρώπινα δικαιώματα – Ποιες χώρες κατέχουν τα πρωτεία στην καταπάτησή τους

    Κορονοϊός: Γιατί ορισμένα άτομα με κορoνοϊό δεν έχουν συμπτώματα;

    Κορονοϊός: Το τελικό πλάνο των εορτών – Τι ισχύει για μετακινήσεις, ρεβεγιόν, μαγαζιά, εκκλησίες



    ΣΧΟΛΙΑ