• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Πού καταγράφηκαν

    • NewsRoom


    Συνολικά 23 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Σαββάτου από τον ΕΟΔΥ.

    Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.366, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

    Από τα 23 νέα κρούσματα, τα 6 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Καστοριά, τα 3 στη Λέσβο, τα 3 στη Σύρο, 2 στην Παραμυθιά, ενώ 8 εντοπίστηκαν σε άτομα που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στη χώρα μας.

    753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

    11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

    Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

    Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την έκτη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19 που αφορά το διάστημα 17-25 Ιουνίου, παρατηρείται επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται στα 22 κρούσματα ανά ημέρα, από 13 στην προηγούμενη έκθεση.

    Η πλειοψηφία των ημερήσιων κρουσμάτων προέρχεται κατά κανόνα από τη συρροή της Ξάνθης, με επίκεντρο τον Εχίνο. Επίσης, αξιοσημείωτες εστίες εντοπίζονται στην Ροδόπη, με επίκεντρο τον οικισμό Αγιάσμου, και την Θεσπρωτία, με επίκεντρο την Παραμυθιά.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Εχίνος όσο και ο Αγιάσμος έχουν τεθεί σε καραντίνα.



    ΣΧΟΛΙΑ