• ΥΓΕΙΑ

    Κοροναϊός: Τα έκτακτα μέτρα της Περιφέρειας Αττικής

    • NewsRoom
    Γιώργος Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης


    Στη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο την την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής.

    Το Σχέδιο Δράσης, το οποία δίνει έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης,  με εκπροσώπους επιστημονικών και υγειονομικών φορέων, της φαρμακευτικής αγοράς, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ.

    Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης επιστημονική ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες, με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.
    Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση τις οδηγίες του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥΥ.

    Ειδικότερα τα μέτρα που περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Αττικής είναι τα εξής:

    -Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης

    -Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων

    -Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης (επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)

    -Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας

    -Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

    «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κοροναϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συγκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους επιστημονικών, υγειονομικών φορέων αλλά και της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα και να σχεδιάσουμε τα μέτρα πρόληψης για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Θα είμαστε δίπλα τους».



    ΣΧΟΛΙΑ