ΥΓΕΙΑ

Κοντοζαμάνης: Υποχρεωτικό self-test για τους Δημόσιους Υπάλληλους εκτός τηλεργασίας από τις 26 Απριλίου

  • NewsRoom
Βασίλης Κοντοζαμάνης

Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας


Στην εξέλιξη του προγράμματος διάθεσης των self tests αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.

Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test. Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα. Σημείωσε ότι η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Ποιες είναι οι εξαιρέσεις στην απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων – Τι ισχύει για τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Παπαευαγγέλου: Στο «βαθύ κόκκινο» η μισή Ελλάδα – Η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες

ΕΟΔΥ: 2.754 νέα κρούσματα και 76 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή


ΣΧΟΛΙΑ