• ΥΓΕΙΑ

    Κοντοζαμάνης: Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, εξετάζουμε τα στοιχεία για να δούμε αν είμαστε στα πρόθυρα

    • NewsRoom
    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    «Σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Αν είμαστε στα πρόθυρα θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και θα επεξεργαστούμε» τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ειδήσεων. Όπως τόνισε, «έχουμε επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει για να στηριχτεί το εθνικό σύστημα υγείας, αφορά πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί 7500 προσλήψεις.

    Όπως είπε, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα σε προκήρυξη 918 επιπλέον θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

    Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τα οποία το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδευτεί. Επίσης αποκάλυψε ότι ενόψει ενός ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν τα δεδομένα στις περιοχές της χώρας όπου η πανδημία φαίνεται πως ξεφεύγει, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα πριν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο.



    ΣΧΟΛΙΑ