• ΥΓΕΙΑ

    Κομισιόν: Τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί η διανομή των 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

    • NewsRoom
    Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 έως 11 ετών

    ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Η διανομή της αρχικής ποσότητας των 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer και BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Η διανομή και των 200 εκατομμυρίων δόσεων θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Σεπτέμβριο 2021», δηλώνει ο εκπρόσωπος σε email που απηύθυνε προς το πρακτορείο Reuters.

    Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει επίσης ότι διεξάγονται συνομιλίες για την παράδοση επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, επιλογή που προβλέπεται από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Pfizer/BioNTech.

    Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φαρμακοβιομηχανίες παραγωγής εμβολίων προβλέπουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των παραδόσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος του επόμενου έτους.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει υπογράψει συμφωνίες με τις Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Sanofi and CureVac για την προμήθεια συνολικά 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων.

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει για την έγκριση του εμβολίου της Moderna στις 6 Ιανουαρίου και έχει δηλώσει ότι μπορεί να λάβει αιτήσεις για έγκριση από τις AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

    Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα συμβόλαια προβλέπουν ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν προς τον Μάρτιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών: Σήμερα εμβολιάζονται Αλέξης Τσίπρας και Βασίλης Κικίλιας

    Αυξάνει τη δύναμη πυρός της απέναντι στην πανδημία η Βρετανία

    Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: Έως 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου CoronaVac



    ΣΧΟΛΙΑ