• ΥΓΕΙΑ

    Κομισιόν: Αισιοδοξία για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ ήδη από τον Ιούλιο

    • NewsRoom
    εκστρατεία

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το Ιούλιο παρουσιάσθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ένωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

    Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech. «Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

    «Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

    Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    «Πράσινο φως» στο άνοιγμα εμπορικών κέντρων, malls και Κέντρων Αισθητικής από το Σάββατο

    Από 3 Μαΐου οι κυρώσεις για self test – Παράταση στη μεταβατική περίοδο για την δήλωση των αποτελεσμάτων

    Απίστευτες απάτες με τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές και τις αναστολές εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ