ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

  • NewsRoom

Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


Η Αττική παραμένει η περιοχή με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο ανέφερε κατά την ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ, με την κάλυψη των ΜΕΘ να είναι στο 90%. Πιο συγκεκριμένα, από τις 262 κλίνες ΜΕΘ, οι 235 είναι γεμάτες.

«Δώδεκα μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό.

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

Κατά την ενημέρωση ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην περίπτωση του βρέφους 24 ημερών που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, δίνοντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ,  πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ανέφερε πως το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας.

Σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας.

Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, όπως είπε.


ΣΧΟΛΙΑ