• ΥΓΕΙΑ

    Κηδεία έφερε «χάος» σε Βοιωτία και Εύβοια – Με κορονοϊό η αδελφή του θανόντα

    • NewsRoom


    Συναγερμός σήμανε σε χωριά στη Βοιωτία και την Εύβοια, μετά από κηδεία στο χωριό Μουρίκι της Θήβας, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 100 άτομα, με την Πολιτική Προστασία να προχωράει το βράδυ της Τετάρτης σε ισχυρή σύσταση αυτοπροστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

    Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μια 63χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τον αδελφό της την περασμένη Παρασκευή, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Παρά το γεγονός ότι εμφάνισε πυρετό, η 63χρονη παρευρέθηκε στην κηδεία του αδελφού της, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

    Πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της.

    Όπως είπε η δήμαρχος της Χαλκίδας στο MEGA «στην κηδεία είχαν πάει 30 άτομα από τα Λουκίσσια».

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουρικίου, Τάκη Πέτρου, στην κηδεία βρέθηκαν πάνω από 200 άτομα, ενώ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας.

    Όπως είπε ο κ. Πέτρου «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεριφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά». Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά – Μουρίκι, Ύπατον και Λουτούφι.

    Ήδη χθες από την Πολιτική Προστασία έγινε ισχυρή σύσταση και αφορά τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

    ● Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
    ● Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

    -Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
    -Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
    -Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
    -Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

    Σήμερα, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

    Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ