• ΥΓΕΙΑ

    Και το Κέντρο Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» στη μάχη με την Covid-19


    Στη διάθεση του υπουργείου Υγείας τίθεται το Κέντρο Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης», προκειμένου να αναλαμβάνει ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό και χρήζουν φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης.

    Τη συνεργασία των δύο πλευρών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης (10/03),

    «Μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του Κέντρου Αποκατάστασης «Φιλοκτήτης» έδωσα εντολή στον ΥΠΕάρχη της 1ης ΥΠΕ, τον κύριο Στάθη, να προχωρήσει στη συνεργασία την οποία θα έχουμε μαζί του, κατ’ αρχάς με 50 κλίνες, και θα προχωρήσουμε και σε άλλες τέτοιες ενέργειες τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε με βάση το σχεδιασμό μας να προχωρήσουμε στην αποσυμπίεση των Νοσοκομείων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

    Ο υπουργός Υγείας, τόνισε ότι όλες οι υπηρεσίες των συνεργαζόμενων ιδιωτικών δομών είναι δωρεάν για τον πολίτη και διαμήνυσε ότι εάν χρειαστεί να προστεθούν και άλλα κομμάτια του συστήματος των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στην αντιμετώπιση της Covid, αυτό “θα γίνει πάντα με πρόγραμμα, οργανωμένα και λελογισμένα”.

    Σχετικά με τις κλινικές των δύο Ομίλων (Λητώ και Ιατρικό Περιστερίου), η συνεργασία με τις οποίες ανακοινώθηκε χθες, υπογράμμισε ότι οι ιδιοκτησίες και οι CEO των Ομίλων έχουν εγγυηθεί για το προσωπικό, σημειώνοντας ότι και στις δύο κλινικές μεταφέρεται προσωπικό των συναφών με την διαχείριση της Covid ειδικοτήτων και από άλλα θεραπευτήριά τους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

    Τέλος, τόνισε ότι το ΕΚΑΒ και οι δύο Υγειονομικές Περιφέρειες, με το ανάλογο προσωπικό, είναι σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές για τη σωστή λειτουργία τους, αναφορικά με την Covid.

    «Πάντα βάσει σχεδίου, πάντα οργανωμένα και πάντα προβλέποντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το οποίο έρχεται, παρότι εξακολουθούμε να μιλάμε, και δεν θέλω να το ξεχνάει κανένας αυτό, για μία πανδημία, τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας που κάθε μέρα γεννά καινούργιες προκλήσεις», σημείωσε ο υπουργός Υγείας. 



    ΣΧΟΛΙΑ