• ΥΓΕΙΑ

    «Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι – Το μήνυμα «μένουμε σπίτι» δεν αλλάζει

    • NewsRoom
    Σωτήρης Τσιόδρας


    Στους 93 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη νέα νόσο στην Ελλάδα, καθώς ακόμα 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

    Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι 2081 ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν  72 νέα κρούσματα.

    Οι διασωληνομένοι είναι 75 ενώ 15 εξήλθαν από ΜΕΘ. Σήμερα ανακοινώθηκαν 3 νέοι θάνατοι και συνολικά πλέον τα θύματα του ιού ανέρχονται σε 93. Έχουν γίνει συνολικά 37.344 τεστ.

    Επίσης ο κ. Τσιόδρας έδωσε έμφαση στη σημασία της προστασίας των ευπαθών ομάδων, αλλά και στο να αποφεύγουμε όλοι τους συνωστισμούς, με κάθε τρόπο.

    Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

    “Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο” τόνισε.

    Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι 

    «Όταν βγαίνουμε να περπατήσουμε, δεν μπορούμε να ανακατεύουμε τις παρέες» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας

    «Είναι σωστό να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως η σωματική άσκηση θα πρέπει να γίνεται με τις σωστές προφυλάξεις.

    «Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι. Το μήνυμα μένουμε σπίτι δεν αλλάζει. Είναι αδύνατον να φοβόμαστε να περπατάμε για μισή ώρα την ημέρα. Μπορούμε να περπατάμε τηρώντας τις αποστάσεις. Προσοχή όμως δεν μπορούμε να μην φοβόμαστε τον συνωστισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Οι πολίτες των μεγαλουπόλεων , παραδέχθηκε ο κ. Τσιόδρας είναι πιο δύσκολο να τηρήσουν τις αποστάσεις αλλά όπως είπε πρέπει να γίνει.



    ΣΧΟΛΙΑ