• ΥΓΕΙΑ

    Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 150.000 οι νεκροί από την πανδημία – Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ανοικτούς χώρους

    • NewsRoom
    Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 150.000 οι νεκροί από την πανδημία - Σκέψεις για την κατάργηση της καραντίνας στους ασυμπτωματικούς

    Πιερπάολο Σιλέρι, υφ. Υγείας Ιταλίας


    Από την αρχή της πανδημίας κορονοϊού μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους 150.221 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

    Από αύριο, πάντως, σταματά να ισχύει η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους. Οι πολίτες θα πρέπει να τη φορούν μόνο σε περίπτωση πολυκοσμίας.

    Η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στην συνέχεια, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν το μέτρο θα πρέπει να παραταθεί, ανάλογα με τη διάδοση του κορονοϊού.

    Πάντα από αύριο ανοίγουν και πάλι ντίσκο και κλαμπ. H πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνον σε όσους πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου ή έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό. Παράλληλα, στην πίστα χορού -όπου κανείς θα μπορεί να βγάζει τη μάσκα- θα πρέπει να μπορεί να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων, ανάμεσα στους πελάτες.Α

    Την ίδια ώρα, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε στο δίκτυο Sky Italia ότι «θεωρεί πως και στην Ιταλία, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υγειονομικές αρχές – όταν κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή – θα αποφασίσουν την κατάργηση της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς». Πρόσθεσε, όμως, ότι «αρχικά, η κατάργηση αυτή θα αφορά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν, βέβαια, προστατευτική μάσκα».

    Ο Σιλέρι τόνισε, επίσης, πως «όταν λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης – πιθανώς στις 31 Μαρτίου – θα πρέπει να υπάρξει μια αναθεώρηση της χρήσης της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου».

    Το τελευταίο 24ωρο, τα περιστατικά κορονοϊού στη χώρα είναι 75.861 και 325 οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19. Πραγματοποιήθηκαν 683.715 διαγνωστικά τεστ, το 11,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.

    Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 1.322 ασθενείς με Covid-19 (28 λιγότεροι από χθες Τετάρτη) ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 17.354 (δηλαδή 578 λιγότεροι συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο). Στη φάση αυτή στην Ιταλία οι θετικοί στον ιό είναι 1.813.274.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Covid-19: Τρία παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε ΜΕΘ

    19.154 νέα κρούσματα, 93 θάνατοι και 516 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ