ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ιταλικό σύστημα υγείας της περιφέρειας Μάρκε, με πρωτεύουσα την Αγκώνα, έδωσε «πράσινο φως» στην «ιατρικά υποστηριζόμενη αυτοκτονία» ενός τετραπληγικού ασθενή.
Ο συγκεκριμένος ασθενής, που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν συμβατικά «Μάριο», είναι πρώην οδηγός φορτηγού. Εδώ και δέκα χρόνια, εξαιτίας τροχαίου, είναι τετραπληγικός, έχει παραλύσει όλο του το σώμα.
Η «επιτροπή βιοηθικής» του ιταλικού συστήματος υγείας βασίστηκε σε απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, βάσει της οποίας η «ιατρικά υποστηριζόμενη αυτοκτονία» (ευθανασία) μπορεί να επιτραπεί εφόσον υπάρχει ξεκάθαρη βούληση του ασθενή, η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και οι πόνοι του αφόρητοι.
«Νιώθω σαν να μου αφαίρεσαν ένα βάρος», δήλωσε ο Μάριο στους συγγενείς του, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.