ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εμβολιασμό κατά της Covid-19 με τέταρτη δόση για τους βαριά ανοσοκατεσταλμένους πρότεινε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν περάσει τουλάχιστον 120 ημέρες από την προηγούμενη δόση.
Ο ειδικός επίτροπος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας θα ορίσει πότε θα τεθεί σε ισχύ η σύσταση με βάση τις ανάγκες της εμβολιαστικής εκστρατείας, αναφέρει το υπουργείο.
Το υπουργείο προσθέτει ότι η απόφαση αντανακλά την ακόμη μεγάλη κυκλοφορία του ιού και την αποτελεσματικότητα που έχει φανεί ότι έχουν οι ενισχυτικές δόσεις στην πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της COVID και γενικότερα στην εμφάνιση συμπτωμάτων που απαιτούν νοσηλεία.
Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020–ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και ο όγδοος στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 12,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ: Ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους τουρίστες ανεξαρτήτως εμβολιασμού
Ο «γαβγιστικός βήχας» στα παιδιά και πώς συνδέεται με την COVID-19
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας