• ΥΓΕΙΑ

    Ιταλία: Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει τη Δευτέρα ο Κόντε – Σχεδόν 30.000 τα νέα κρούσματα, πάνω από 200 οι νεκροί

    Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός Ιταλίας

    Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός Ιταλίας


    Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει για την Ιταλία ο Τζουζέπε Κόντε τη Δευτέρα, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα.

    Την Κυριακή οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ιταλία κατέγραψαν 29.907 κρούσματα κορονοϊού, ενώ 208 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πραγματοποιήθηκαν 183.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες τα περιστατικά ήταν 31.758 και οι νεκροί 297. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται πιθανό πως ο Τζουζέπε Κόντε θα ανακοινώσει την μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, την επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- τον περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

    Χθες και σήμερα συνεχίσθηκαν οι επαφές και ο (κάποιες στιγμές τεταμένος) διάλογος της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες. Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ